Repair Café Schoorl 28 Maart 2018

4 april 2018Schoorl

Repair Café Schoorl-Groet
Het was woensdag een regenachtige dag, dan vraag je je op weg naar de Sanderij toch weer af of er wel klanten komen, want wie gaat er nou met een stofzuiger onder de arm door de regen naar het Repair Café. Gelukkig is er ook genoeg parkeerplaats zodat u met de auto kunt komen, dan met de zware spulletjes in de lift en naar de eerste verdieping waar het warm en droog is, dan even een plan van aanpak maken met één van de gastvrouwen en repareren maar…

Vandaag was een productieve middag, een paar mensen kwamen met vragen en zullen wellicht de volgende keer weer komen om hun spulletjes te laten herstellen.

Stofzuiger
De eerste klus was een stofzuiger die genoeg geluid gaf, maar zuigen ho maar… Eerst de slang inspecteren en die was prima in orde, na verdere inspectie bleek het voorste wieltje bijna helemaal afgescheurd te zijn, dan trek de stofzuiger valse lucht aan en zuigt maar een heel klein beetje, we hebben het wieltje weer terug geduwd en de naad volledig dicht gelijmd, zo trekt hij geen valse lucht meer aan en zuigt weer als nieuw.
Laptop
Wordt de laptop wat traag dan is het vervangen van de oude harde schijf voor een nieuwe SSD schijf de beste optie, op zich behoeft dat geen hele klus te zijn maar hoe pak je dat aan? De vrijwilliger die deze klus heeft aangepakt wist hier wel raad mee, de nieuwe erin en de oude schijf gekopieerd, het opstarten gaat weer lekker snel nu en hij loopt als een zonnetje.
Televisie
Als je lekker op de bank ingenesteld bent en een glaasje fris met bakje chips bij de hand om een mooie film te kijken, wil je natuurlijk niet dat deze na een kwartier ermee stopt, dat was wel het probleem met deze tv, voor even speelde hij prima maar als hij wat warmer werd stopte deze ook weer, alle instellingen nagelopen en dan tot de conclusie komen dat er toch meer aan de hand is dan dat wij aan kunnen, helaas moest deze echt afgeschreven worden.
Naaimachine
Ook kregen we weer een naaimachine aangeboden, de draad toevoer en vooruit/achteruit knop werkten niet naar behoren, kastje open maken en een beetje inspuiten met wondermiddel en het machientje zoemt er weer vrolijk op los.
Rollator
Wat als je even stopt en de rollator gaat gewoon verder omdat de handrem het niet doet? Dan is een afstelling van de handrem een goede optie, bij moderne rollators is het wel eens even zoeken hoe dat gaat, maar ons motto is “zoek en gij zult vinden” en nu gaat hij echt niet meer aan de rol als het niet mag.
DVD Speler
Na het kijken van een filmpje halen we DVD eruit om deze weer in zijn originele doosje terug te stoppen, moet de DVD speler wel de DVD terug geven… Het klepje ging niet meer open, gelukkig was dit snel opgelost, het zaakje zat een heel klein beetje scheef waardoor het bleef hangen, na het rechtzetten van het euvel kan de DVD weer ingepakt worden.
Tot ziens…

Al met al en ondanks de regen was het dan toch weer een gezellig en productieve middag geweest, met een voldaan gevoel gingen we weer huiswaarts, helaas moest dat wel door de regen waardoor sommige toch nog nat thuis kwamen, gelukkig staat er dan thuis een lekker warm kopje koffie klaar met een lekker koekje zodat we weer snel kunnen uitkijken naar het volgende Repair Café…