Ook Repair Café in Schoorl

2 november 2016Schoorl

In het clubgebouw van De Duintreffers aan Nieuwedam 5 start woensdag 9 november om
13.30 uur het vrijwilligersinitiatief ‘Repair Café Schoorl & Groet’. Elke tweede en vierde woensdag van de maand kunnen buurtbewoners voortaan tussen 13.30 en 16.00 uur terecht met kapotte spullen om deze ter plekke samen met de reparateur te maken.

Repair Café Schoorl & Groet is een initiatief dat repareren promoot als alternatief voor Weggooien, reparatiekennis wil behouden en sociale samenhang in de buurt wil versterken. Buurtbewoners mogen met kapotte spullen langskomen, om deze ter plekke samen met de aanwezige reparateurs , gratis of voor een vrijwillige bijdrage, weer nieuw leven in te blazen.

Het Team van Repair Café Schoorl & Groet.

(Foto: aangeleverd)

Ontmoeten

Uit onderzoek door Stichting Welzijn Bergen is gebleken dat er behoefte is aan een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Stichting Welzijn Bergen is dan ook blij hiervoor in wijk Schoorl-Oost een geschikte ruimte te hebben gevonden in het gebouw van de Duintreffers. In eerste instantie wordt gestart met tweemaal per maand het Repair Café, maar het doel is om de andere woensdagmiddagen van de maand ontmoetingsmomenten te organiseren waarbij buurtbewoners welkom zijn voor ontmoeting, creativiteit, een wandeling of themabijeenkomst. Het doel is deze dagdelen te verzorgen door vrijwilligers uit de buurt. Voor het Repair Café Schoorl & Groet is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die verstand hebben van elektronica, handig zijn met een naaimachine of poppen kunnen herstellen.

Reparatie van kapotte spullen in het clubgebouw van de Duintreffers aan Nieuwedam 5, elke 2e en 4e woensdag van de maand van 13:30 – 16:00 uur.